Straccetti alla romana, klassisk kötträtt med rucola från Rom
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 1

Kockskolan:

 

Om cikoriasallat >

 

 

Om sallater >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Straccetti alla romana, klassisk kötträtt med rucola från Rom

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 719

GBR (GI) / port: 18

Recept: 719 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 5%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 440 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om cikoriasallat > Äts ej

Om sallater > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

Se film, klicka på "Spetziata" under bilden ovan.

  1. Ansa och skölj rucola. Låt rinna av. Halvera tomater. Skär köttet i 3 mm tunna skivor. Tjockare skivor bankas ut. Skär köttet i strimlor. Vänd köttbitarna i mjöl. 
  2. Stek: Hetta upp olja i panna med vitlök. Ta bort vitlöken och lägg i köttet. Bryn köttet i hög värme på alla sidor. Tillsätt vitt vin och tomater. Låt koka under omrörning tills nästan all vätska kokat bort. Smaka av med salt och peppar.
  3. Om man vill lättsteks även rucolan vilket mildrar smaken. I filmen läggs rå rucola på tallriken och köttet läggs ovanpå. Garnera med riven hårdost om så önskas. Servera med ett gott bröd till.

Kockens kommentar

Straccetti är en klassisk rätt i Rom och regionen Lazio. Straccetti betyder "små trasor" vilket syftar på det strimlade köttet.

Rucola är en sallatsliknade grönsak. Det finns tre likartade arter i två släkten som odlas och saluförs som rucola. Rucola har odlats i Italien sedan romartiden (läs mer, klicka på ingrediensen). I stället för rucola kan någon cikoriasallat användas som också har bitter smak, till exempel rosésallat. Läs mer > Om cikoriasallat.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem