
Hemlagad kallfryst glass på crème fraiche
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 395

Kcal / portion: 265

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2650 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 31%
Kolhydrater: 23%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så tilllagas glass > Äts ej
Så vänder man ner > Äts ej
Om glass > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Skånemejerier
Tillagning (45 min + 4 tim )
- Smaksättare: Torrosta mandel i en stekpanna till de fått lite färg (steka utan fett). Tillsätt socker och salt och låt sockret karamelliseras på mandlarna under omrörning. Lägg över på bakplåtspapper, låt svalna och hacka dem sedan.
- Glass: Vispa grädden fast. Vänd ner crème fraiche, äggulor, socker och honung (läs mer > Så vänder man ner). Blanda i mandelhack, men spar lite till garnering. Häll smeten i en form (brödform).
- Ställ in i frysen i 3-4 timmar. Rör om flera gånger medan glassen fryser för att minska på kristallbildning (läs mer > Så lagas glass).
Kockens kommentar
För att få en jämn fin glass med små kristaller måste glassmeten röras om under frysningen och lite luft röras in, vilket är svårt utan glassmaskin. Ett bra alternativ till ovanstående recept är att i stället tillreda en parfait eller semifreddo. Frusen yoghurt är också ett alternativ. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så tillagas glass.Kallfrusen glass är kall glassmet som fryses, till skillnad från "sjuden glass" där glassmeten först värms upp till 72-82°C innan den fryses. Läs mer > Så tillagas glass.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)