
Frozen yoghurt, fryst yoghurt grundrecept
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 143

GBR (GI) / port: 2
Recept: 574 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 3%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning
Se film, klicka på "Lacey Baier" under bilden.
- Ingredienser: Alla slags bär kan används, helst frysta utan socker men färska och sockrade kan också användas. Frukt och även grönsaker kan användas till exempel förkokt rabarber. Bäst är att söta med florsocker, men strösocker, honung eller syntetiska sötningsmedel går också bra att använda. En neutral yoghurt är bäst, gärna en grekisk eller turkisk som smaksätts enligt eget önskemål, men smaksatt sådan till exempel med vanilj fungerar också. Ingrediensmängderna kan varieras enligt tycke och smak.
- Mixa bär och yoghurt i en matberedare med kniv eller i en stark matmixer till slät smet. Har man inte det får man mosa och blanda efter bästa förmåga (se recept > Arlas enkla frozen yoghurt). Om smeten blir för stel (kall), låt stå en stund innan den mixas färdig.
- Smaksätt med socker och andra ingredienser enligt eget önskemål. I filmens blandas till exempel jordnötssmör eller kakaopulver med banan och yoghurt.
- Frys: Används frysta bär och kall yoghurt kan desserten serveras direkt. Är den inte tillräckligt kall ställs den i kylen en timme eller så.
- Garnera med frukt, hackad choklad eller annat enligt egen smak.
Kockens kommentar
Utan matberedare eller mixer, se recept > Arlas enkla frozen yoghurt. Yoghurten kan också formas till en tårta och frysas (se recept > Frusen yoghurttårta med rabarber. Läs > Om frusen yoghurt.Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)