
Remons, dansk fast smörkräm
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 545

Kcal / portion: 52

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2076 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 40%
Kolhydrater: 43%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om smörkräm > Äts ej
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Jesper Långström
Tillagning (15 min )
Se film, klicka på "Jesper" under bilden ovan.
- Blanda i maskin eller för hand mandelmassa med smör. Tillsätt smör lite i taget.
- Tillsätt socker och kanel.
Kockens kommentar
Jesper Långström är utbildningsansvarig på Sveriges Bagare & konditorer. Känd från TV som det brukar heta.
Remons
(danska: remonce) är ett danskt begrepp för kakfyllning bestående av smör och socker, ibland även mandelmassa och annat. En smörkräm med andra ord. Kallas också för "borgmestermasse". Används i danska wienerbröd (spandauer) och andra bakverk (se recept > Klassiska danska spandauer). Begreppet är ett pseudo-franskt låneord, eventuellt från italienskans rimanenza (= rester). Läs mer > Om smörkräm.
- Mandelremons består till lika viktdelar av smör och mandelmassa.
- Pistageremons består av 100g smör, 50g strösocker och 50g malda orostade pistagenötter.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk