Kanelbullar med mandelmassa (snäckor)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bullar: 40

Så knådas, rivs deg >

 

 

Så formas vetebullar >

 

 

Om vetebullar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kanelbullar med mandelmassa (snäckor)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 341

Kcal / portion: 234

GBR (GI) / port: 9

Recept: 9358 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 14%

Kolhydrater: 47%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 69 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så knådas, rivs deg > Äts ej

Så formas vetebullar > Äts ej

Om vetebullar > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim + 1 tim )

  1. Rumstemperera smör. Smält smör kan användas, men kräver lite mer mjöl och ger lite torrare bröd. Mandelmassa är lättare att riva om den är kall.
  2. Deg: Smula ner jäst i en bunke. Lös upp med fingervarm mjölk. Tillsätt sirap eller socker, ägg och smör. Tillsätt mjöl med salt, lite i taget och arbeta samman till en lös deg, hellre lätt kladdig än torr.
  3. Knåda degen väl på mjölat bakbord (läs mer > Så knådas, rivs deg). Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk minst 30 minuter. 
  4. Kavla ut degen tunt (2-3 mm) till rektangulär platta.
  5. Fyllning: Bred på mjukt smör. Strö över socker och kanel. Riv över mandelmassa.
  6. Forma: Rulla ihop degen från långsidan. Skär rullen i 2 cm breda bitar. Lägg i pappersformar på plåt. Låt jäsa under bakduk cirka 30 minuter.
  7. Förvärm ugnen på 250°C.
  8. Garnering: Vispa upp ägg. Pensla bullarna med detta. Strö över pärlsocker.
  9. Grädda i 7-8 minuter tills gyllenbruna. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
  10. Bullarna kan frysas i tre månader. Tinas helst långsamt och kan värmas upp i ugn, men bäst är de nybakade.

Kockens kommentar

Vetebullar formas på olika sätt till. Man talar mest om snäckor eller knutar, men de kan också formas till hjärtan, blommor, kringlor med mera. Degen kan vara så kallad 2-slagsdeg, det vill säga kavlad deg med fyllning som dubbelviks, eller 3-slagdeg (tre lager). Det finns också knutar utan fyllning och bullar som inte kavlats. I detta recept en Enkel snäcka av 2-slagsdeg. Läs mer > Så formas vetebullar.

Alternativ

Kanelbullar grundrecept

Kardemummabullar

Kanelbullar med fördeg

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem