Kardemummabullar med vanilj
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bullar: 45

Så formas vetebullar >

 

 

Så bakas vetebröd >

 

 

Om vetebullar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kardemummabullar med vanilj

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 401

Kcal / portion: 227

GBR (GI) / port: 6

Recept: 10201 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 21%

Kolhydrater: 48%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 57 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så formas vetebullar > Äts ej

Så bakas vetebröd > Äts ej

Om vetebullar > Äts ej

...

Skapat av
Kocklandslaget

Tillagning (30 min + 1 tim )

  1. Deg: Halvera vaniljstång. Skrapa ur fröna, det är de som ska användas. Värm mjölken till fingervarmt. Blanda med och rör ut jästen.
  2. Knåda: Tillsätt resterande ingredienser och arbeta ihop till en elastisk deg (läs mer > Så knådas, rivs deg). Låt jäsa under duk tills degen uppnått dubbel storlek. Det tar cirka 30 minuter.
  3. Fyllning: Blanda samman alla ingredienserna till en jämn och slät smet.
  4. Förvärm ugnen på 200°C.
  5. Forma bullknut: Kavla ut degen tunt till en rektangel. Fördela på fyllningen. Vik degen dubbelt. Skär i remsor 1,5 centimeter. Sno (linda) en knut (se film, klicka på texten under bilden). Lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckt med duk i 20 minuter.
  6. Grädda bullar i ugnen cirka 10 minuter. Låt svalna på galler.

Kockens kommentar

Blommig smak accentueras av rapsoljan. Med vanilj och kardemumma i orkestern skapas ljuvliga toner. Receptet är skapat av Patrik Fredriksson från Kocklandslaget.

Vetebullar formas på olika sätt till. Man talar mest om snäckor eller knutar, men de kan också formas till hjärtan, blommor, kringlor med mera. Degen kan vara så kallad 2-slagsdeg, det vill säga kavlad deg med fyllning som dubbelviks, eller 3-slagdeg (tre lager). Det finns också knutar utan fyllning och bullar som inte kavlats. I detta recept en Enkel knut av 2-slagsdeg. Läs mer > Så formas vetebullar.

Alternativ

Vetebullar grundrecept

Hastbullar

Gotlandsknuten

Karlsbaderbullar

Så formas vetebullar

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem