Crème au beurre, fransk fast smörkräm
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 456
            Kcal / portion: 439
            GBR (GI) / port: 4
Recept: 2631 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 39%
Kolhydrater: 24%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så lagas maränger > Äts ej
Om aromsmör > Äts ej
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på Larousse under bilden.
- Hetta upp socker och vatten till 190ºC.
 - Vispa under tiden upp ägg och äggulor i maskin eller för hand i en bunke.
 - Tillsätt sockervattnet långsamt (tunn stråle) i bunken samtidigt som smeten vispas.
 - Vispa ner smör klickvis. Tillsätt eventuella smaksättare. Vispa till en ganska fast kräm.
 - Nu är krämen klar att användas till garnering eller fyllning av tårtor eller andra bakverk.
 
Kockens kommentar
Smörkräm kan smaksättas på olika sätt - med vanilj, kaffe, citrus, mosad frukt och annat som passar till bakverket.Fransk smörkräm tillreds, till skillnad från andra smörkrämer, med äggulor. Strikt sett på konditorspråk tillrett av pâte à bombe och smör (läs mer > Så lagas maränger). Det är den fylligaste smörkrämen och bör därför användas i mindre mängder för att inte bli dominant över andra smaker i till exempel en tårta. Läs mer > Om smörkrämer.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk