
Crème au beurre, fransk fast smörkräm
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 456

Kcal / portion: 439

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2631 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 39%
Kolhydrater: 24%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så lagas maränger > Äts ej
Om aromsmör > Äts ej
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på Larousse under bilden.
- Hetta upp socker och vatten till 190ºC.
- Vispa under tiden upp ägg och äggulor i maskin eller för hand i en bunke.
- Tillsätt sockervattnet långsamt (tunn stråle) i bunken samtidigt som smeten vispas.
- Vispa ner smör klickvis. Tillsätt eventuella smaksättare. Vispa till en ganska fast kräm.
- Nu är krämen klar att användas till garnering eller fyllning av tårtor eller andra bakverk.
Kockens kommentar
Smörkräm kan smaksättas på olika sätt - med vanilj, kaffe, citrus, mosad frukt och annat som passar till bakverket.Fransk smörkräm tillreds, till skillnad från andra smörkrämer, med äggulor. Strikt sett på konditorspråk tillrett av pâte à bombe och smör (läs mer > Så lagas maränger). Det är den fylligaste smörkrämen och bör därför användas i mindre mängder för att inte bli dominant över andra smaker i till exempel en tårta. Läs mer > Om smörkrämer.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk