Tebröd, mandelkakor med mandelmassa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal kakor: 25

Kockskolan:

 

Om spritsade kakor >

 

 

Om småkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tebröd, mandelkakor med mandelmassa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 427

Kcal / portion: 44

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1099 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 24%

Kolhydrater: 41%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 10 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om spritsade kakor > Äts ej

Om småkakor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Deg: Riv mandelmassa. Blanda med äggvita. Alternativt gör egen mandelmassa.
  2. Färgning: Klassiskt är att tillsätta några droppar sockerkulör. Gör till exempel tre satser till fest (= 75 st), varav en del ofärgad och de andra två röd respektive grön. Välj i så fall som garnering en nötkärna till de ofärgade, pistagenöt eller grönt cocktailbär till de gröna och syltat apelsinskal eller rött cocktailbär till de röda.  
  3. Spritsa små toppar eller strängar med garneringssprits direkt på smord ugnsplåt eller på plåt med bakplåtspapper. Alternativt rulla bollar.
  4. Garnera: Tryck ner en nöt, syltad frukt eller cocktailbär i toppen på varje tebröd.
  5. Grädda mitt i ugn cirka 8 minuter.

Kockens kommentar

Regina (som tagit bilden ovan): "Ibland upptäcker man en gömd skatt i en kakbok som man trodde man hade full koll på. Skatten heter Mandelkakor eller Tebröd. De är världsenkla att göra och passar även dem som inte tål mjöl. De som gillar mandelmassa kommer älska dessa små mumsbitar". Klicka på Regina under bilden för att komma till hennes baksida.

Semantisk kakröra: Tebröd är inte ett matbröd utan en småkaka. En tekaka är ingen småkaka utan ett sött matbröd (läs mer > Om tekakor). Brödkakor är också matbröd eller snarare ett flatbröd vanligtvis hård (läs mer > Om brödkakor). Småkakor benämns för övrigt av bransch­förbundet småbröd (läs mer > Om småkakor) men små bröd till exempel frallor är matbröd. Så nu är allt tydligt och klart, eller hur?

Alternativ

Mandelkrokar

Karusellkakor

Kalaskakor med mandelmassa

Mazarin

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem