Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 459

Kcal / portion: 90

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3608 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 29%
Kolhydrater: 43%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om skurna kakor > Äts ej
Om kavlade kakor > Äts ej
Om småkakor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min + 1 tim )
- Deg: Arbeta snabbt ihop mjöl, kallt tärnat smör, socker och ägg till en slät deg.
- Fyllning: Riv mandelmassa och blanda med äggvita. Färga med några droppar karamellfärg om så önskas.
- Forma: Kavla ut degen tunt till en rektangel 30-40 cm bred. Bred på mandelmassan och rulla ihop degen på längden. Plasta in och lägg i kylskåp en timme eller mer så att den hårdnar.
- Förvärm ugnen på 175C.
- Skiva rullen i cirka 4 millimeter tjocka skivor. Lägg på smord plåt eller plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugn 10-12 minuter.
Kockens kommentar
Karusellkakor är en kavlad kaka som skivats. Kakan i receptet ser inte ut som på bilden utan är gul-brun i cirklar. Kakan på bilden tillagad och fotograferad av alias "Fnissan". Hon har inte fyllt degen med mandelmassa utan färgat hälften av degen med sockerkulör. Klicka på Fnissan under bilden för att komma till hennes blogg. En variant på karusellkakor är så kallade Chokladrullar. Se dito recept.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk