Jitterbuggare, mördegskaka med maräng
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal buggare: 20

Om småkakor >

 

 

Om skurna kakor >

 

 

Så bakas mördegskakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Jitterbuggare, mördegskaka med maräng

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 444

Kcal / portion: 87

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1737 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 21%

Kolhydrater: 58%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 20 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om småkakor > Äts ej

Om skurna kakor > Äts ej

Så bakas mördegskakor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim + 2 tim )

  1. Tillval: Dansukker (bilden) lyxar till buggarna med extra fyllning. Skölj och skär jordgubbar och rabarber i små bitar. Blanda med gelésocker och lite vatten. Koka cirka 1 minut. Mixa och ställ i kylskåp minst 1 timme. Dansukker tillsätter också äggula i degen vilket ger fastare deg.
  2. Deg: Blanda mjöl, socker och tärnat kallt smör till en slät deg. Eventuellt även med äggula. Plasta in och lägg i kylskåp 30 minuter, 60 minuter om smöret var rumsvarmt.
  3. Maräng: Dela äggvita från gula. Var noga med att ingen gula följer med vitan. Vispa vitan till fast skum, tillsätt socker lite i taget (läs mer > Så vispas ägg).
  4. Forma: Kavla degen till en rektangel (20x40 cm för 20 kakor). Bred på eventuell extra fyllning, sedan marängsmeten. Rulla ihop degen. Lägg i kyl 1 timme eller i frys cirka 30 minuter. 
  5. Förvärm ugnen på 175C.
  6. Skär buggarna i ½-centimeters skivor. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda mitt i ugn 15-20 minuter. Låt kallna, helst på galler.
  8. Förvaras i burk 1 vecka. I frys 3 månader.

Kockens kommentar

Jjtterbugg är ett äldre namn på en dansform som numera benämns lindy hop. Enligt Svenska Akademien "en akrobatisk pardans". Dansen skapades i Harlem, New York på 1920-talet som en utveckling ur charlston. Dansas traditionellt till swingmusik.

Alternativ

Mördegskakor grundrecept

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem