
Schackrutor och chokladsnurror
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 495

Kcal / portion: 58

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2882 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 29%
Kolhydrater: 52%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om mördegskakor > Äts ej
Om skurna kakor > Äts ej
Så bakas mördegskakor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min + 1 tim )
Se film, klicka på "Swedish Spoon" under bilden ovan.
- Deg: Blanda vetemjöl, socker, smör skuret i bitar och vaniljsocker i en bunke till jämn smet utan att överarbeta degen.
- Dela degen på mitten. Blanda den ena delen med siktat kakaopulver.
- Forma lillfingerfingertjocka rullar. Lägg ihop två ljusa och två bruna rullar i schackmönster. Rulla lätt ihop till en rulle. Lägg in dem i kylskåp 1 timme.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Ta ut rullarna och skär dem i 0.5-1 centimeter tjocka skivor. Lägg dem på ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Grädda till fin gyllene färg i cirka 10 minuter.
- Ta ut och låt svalna på galler.
- Förvara i burk med lock i ett par veckor. Kan frysas i 6 månader.
Kockens kommentar
Bild chokladsnurror se > blogg.tresystrar.com.Chokladsnurror tillagas på samma deg som schackrutor. Kavla ut de båda degarna tunt till rektangulära plattor. Lägg den mörka degen ovanpå den ljusa och rulla ihop från långsidan. Skär i skivor 3-4 mm tjocka. Gräddas i 6 minuter.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk