Schackrutor och chokladsnurror
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 495
            Kcal / portion: 58
            GBR (GI) / port: 2
Recept: 2882 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 29%
Kolhydrater: 52%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om mördegskakor > Äts ej
Om skurna kakor > Äts ej
Så bakas mördegskakor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min + 1 tim )
Se film, klicka på "Swedish Spoon" under bilden ovan.
- Deg: Blanda vetemjöl, socker, smör skuret i bitar och vaniljsocker i en bunke till jämn smet utan att överarbeta degen.
 - Dela degen på mitten. Blanda den ena delen med siktat kakaopulver.
 - Forma lillfingerfingertjocka rullar. Lägg ihop två ljusa och två bruna rullar i schackmönster. Rulla lätt ihop till en rulle. Lägg in dem i kylskåp 1 timme.
 - Sätt ugnen på 175°C.
 - Ta ut rullarna och skär dem i 0.5-1 centimeter tjocka skivor. Lägg dem på ugnsplåt med bakplåtspapper.
 - Grädda till fin gyllene färg i cirka 10 minuter.
 - Ta ut och låt svalna på galler.
 - Förvara i burk med lock i ett par veckor. Kan frysas i 6 månader.
 
Kockens kommentar
Bild chokladsnurror se > blogg.tresystrar.com.Chokladsnurror tillagas på samma deg som schackrutor. Kavla ut de båda degarna tunt till rektangulära plattor. Lägg den mörka degen ovanpå den ljusa och rulla ihop från långsidan. Skär i skivor 3-4 mm tjocka. Gräddas i 6 minuter.
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk