Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 480

Kcal / portion: 59

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2953 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 28%
Kolhydrater: 51%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min + 30 min )
- Deg: Arbeta snabbt samman mjöl, kallt tärnat smör, socker och konjak, för hand eller i maskin till en smidig deg. Lägg i kylskåp minst en ½-timme.
- Förvärm ugnen på 200C.
- Forma: Dela degen i några hanterbara bitar. Rulla till smala längder, lite smalare än ett lillfinger. Tvinna, vrid strängarna två och två runt varandra. Skär i 12 centimeters bitar och foga ihop ändarna till en ring. Lägg på smord plåt eller plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugn tills de blivit svagt gula, cirka 10 minuter.
- Förvaras i burk en vecka. I frys upp till 3 månader.
Kockens kommentar
Konjakskakor är en gubbakaka från anno dazumal. Eller som Erika (som tagit bilden) alias Erka Perka säger: "Småkakor är verkligen mormorsfika för mig...eller rättare sagt farfarsfika..." vad gäller konjakskransar lägger vi till. Läs mer och upptäck fler recept på Erka Perkas blogg, klicka på texten under bilden.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk