Konjakskransar till farfarsfikat
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal kakor: 50

Kockskolan:

 

Om rullade kakor >

 

 

Om småkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Konjakskransar till farfarsfikat

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 480

Kcal / portion: 59

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2953 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 28%

Kolhydrater: 51%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 12 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om rullade kakor > Äts ej

Om småkakor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min + 30 min )

  1. Deg: Arbeta snabbt samman mjöl, kallt tärnat smör, socker och konjak, för hand eller i maskin till en smidig deg. Lägg i kylskåp minst en ½-timme.
  2. Förvärm ugnen på 200C.
  3. Forma: Dela degen i några hanterbara bitar. Rulla till smala längder, lite smalare än ett lillfinger. Tvinna, vrid strängarna två och två runt varandra. Skär i 12 centimeters bitar och foga ihop ändarna till en ring. Lägg på smord plåt eller plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugn tills de blivit svagt gula, cirka 10 minuter.
  5. Förvaras i burk en vecka. I frys upp till 3 månader.

Kockens kommentar

Konjakskakor är en gubbakaka från anno dazumal. Eller som Erika (som tagit bilden) alias Erka Perka säger: "Småkakor är verkligen mormorsfika för mig...eller rättare sagt farfarsfika..." vad gäller konjakskransar lägger vi till. Läs mer och upptäck fler recept på Erka Perkas blogg, klicka på texten under bilden.  

Alternativ

Sockerkringlor

Karl XII:s kringlor

Smålandskringlor

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem