Sockerkringlor, glaskringlor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal kringlor: 50

Kockskolan:

 

Om kringlor >

 

 

Om vetebullar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Sockerkringlor, glaskringlor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 457

Kcal / portion: 39

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1939 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 27%

Kolhydrater: 48%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 8 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om kringlor > Äts ej

Om vetebullar > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min + 1 tim )

  1. Deg: Blanda mjöl med kallt smör skuret i tärningar. I maskin till en grynig massa. Tillsätt grädde och arbeta snabbt samman till en smidig deg. Plasta in och ställ kallt i 1 timme eller mer, gärna över natt.
  2. Förvärm ugnen på 200-225C.
  3. Forma: Kavla ut degen till en rektangel ½-cm tjock och 15-20 centimeter bred. Skär eller sporra ut ½ cm breda remsor tvärs (15-20 cm långa). Kan också rullas lillfinger­tjocka. Forma till kringlor och lägg på smord plåt eller på plåt med bakplåtspapper (25-30 per plåt).
  4. Garnera: Häll socker i en skål. Pensla brödet med uppvispad äggvita. Vänd kringlorna i sockret. Kan också ske efter gräddning. Vänd dem i så fall i socker så fort som de kommer ut i ugnen.
  5. Grädda mitt i ugnen i 7-10 minuter. Ta ut och låt svalna, helst på galler.
  6. Förvaras i burk 3-4 dagar. I frys 3 månader.

Kockens kommentar

Det var vanligt att på medeltiden bedja med korslagda armar och händerna på axlarna. Det sägs att bakverket skapades av en italiensk munk på 600-talet som symbol för elever under bönestunden och att eleverna fick kringlor som belöning. Läs mer > Om kringlor.

Alternativ

Kanelkringlor

Karl XII:s kringlor

Konjakskransar

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem