Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 331

Kcal / portion: 141

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3391 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 13%
Kolhydrater: 46%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om vetebullar > Äts ej
Om brödkringlor > Äts ej
Om kringlor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Förvärm ugnen på 250°C.
- Deg: Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke. Tillsätt smör i bitar och krama in smöret i blandningen. Tillsätt gräddfil och knåda samman till en deg.
- Forma: Dela degen i antal kringlor. Rulla 10-12 centimeter långa korvar och sätt ihop till ringar.
- Garnera: Pensla ringarna med ägg och doppa dem i en skål med strösocker. Lägg över på ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 8 minuter. Låt svalna.
- Äts bäst nygräddade och gärna med smör till. Kan sparas i burk en vecka eller frysas i 6 månader.
Kockens kommentar
Kan också bakas som vanligt vetebröd med jäst, som då måste jäsas två gånger. Ingredienser till 30 bullar: 15 dl rågsikt, 50g jäst, 2 tsk hjorthornssalt, 100g mjukt smör, 2 dl gräddfil, 1 dl socker och 1 tsk salt.Kringlor är enligt Svenska Akademien "ett finare bakverk i form av en dubbel båge vars ändar korsar varandra och bildar öglor". Dock kallas även ringar och 8:or ibland för kringlor. Begreppet kringla från Island = ring. Läs mer > Om vetekringlor.