Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 475
            Kcal / portion: 161
            GBR (GI) / port: 3
Recept: 3212 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 29%
Kolhydrater: 48%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Förvärm ugnen på 175C.
 - Finhacka mandel och blanda med pärlsocker i en skål. Vispa upp äggvita lätt med gaffel i en skål.
 - Deg: Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt kallt smör skuret i tärningar. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
 - Forma till korvar cirka 3 centimeter tjocka. Skär i 2-centimeters bitar.
 - Garnera: Pensla bitarnas ovansida med äggvita. Doppa sidan i mandelsockret. Lägg på ugnsplåt med bakplåtspapper.
 - Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt kakorna kallna, helst på galler.
 - Förvaras i burk 1 månad. I frys 6 månader.
 
Kockens kommentar
Svenska Akademiens Ordbok: Förr om "yngre, ogift man, ofta av tämligen elegant typ, särskilt dels om ung man eller barn av förnäm släkt, dels om son i familj". Numera "skämtsamt lite ironiskt om fint klädd eller belevad ung man".Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk