Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 475

Kcal / portion: 161

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3212 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 29%
Kolhydrater: 48%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Förvärm ugnen på 175C.
- Finhacka mandel och blanda med pärlsocker i en skål. Vispa upp äggvita lätt med gaffel i en skål.
- Deg: Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt kallt smör skuret i tärningar. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg.
- Forma till korvar cirka 3 centimeter tjocka. Skär i 2-centimeters bitar.
- Garnera: Pensla bitarnas ovansida med äggvita. Doppa sidan i mandelsockret. Lägg på ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt kakorna kallna, helst på galler.
- Förvaras i burk 1 månad. I frys 6 månader.
Kockens kommentar
Svenska Akademiens Ordbok: Förr om "yngre, ogift man, ofta av tämligen elegant typ, särskilt dels om ung man eller barn av förnäm släkt, dels om son i familj". Numera "skämtsamt lite ironiskt om fint klädd eller belevad ung man".Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk