Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 485
            Kcal / portion: 67
            GBR (GI) / port: 2
Recept: 3329 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 30%
Kolhydrater: 47%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så bakas mördegskakor > Äts ej
Om mördegskakor > Äts ej
Om skurna kakor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min + 1 tim )
- Skålla och skala mandeln till degen. Mal den i kvarn eller finfördela i mixer.
 - Deg: Blanda vetemjöl, socker, smör skuret i bitar och mandeln i en bunke till jämn smet utan att överarbeta degen.
 - Forma fingertjocka rullar. Lägg in dem i kylskåp 1 timme.
 - Sätt ugnen på 175°C.
 - Finhacka garneringsmandeln och blanda den med pärlsocker. Lättvispa äggvita.
 - Ta ut degrullarna och lägg dem tätt intill varandra. Pensla med äggvitan. Strö över hackad mandel och pärlsocker.
 - Dela längderna i 3-4 centimeter långa bitar. Lägg dem på ugnsplåt med bakplåtspapper.
 - Grädda till fin gyllene färg i 8-10 minuter.
 - Ta ut och låt svalna på galler.
 - Förvara i burk med lock i ett par veckor. Kan frysas i 6 månader.
 
Kockens kommentar
Vaniljpinnar: Byt ut mandeln mot 3-4 teskedar vaniljsocker per 50 kakor.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk