Finska pinnar eller vaniljpinnar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal: 50

Så bakas mördegskakor >

 

 

Om mördegskakor >

 

 

Om skurna kakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Finska pinnar eller vaniljpinnar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 485

Kcal / portion: 67

GBR (GI) / port: 2

Recept: 3329 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 30%

Kolhydrater: 47%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 14 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så bakas mördegskakor > Äts ej

Om mördegskakor > Äts ej

Om skurna kakor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min + 1 tim )

  1. Skålla och skala mandeln till degen. Mal den i kvarn eller finfördela i mixer.
  2. Deg: Blanda vetemjöl, socker, smör skuret i bitar och mandeln i en bunke till jämn smet utan att överarbeta degen.
  3. Forma fingertjocka rullar. Lägg in dem i kylskåp 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 175°C.
  5. Finhacka garneringsmandeln och blanda den med pärlsocker. Lättvispa äggvita.
  6. Ta ut degrullarna och lägg dem tätt intill varandra. Pensla med äggvitan. Strö över hackad mandel och pärlsocker.
  7. Dela längderna i 3-4 centimeter långa bitar. Lägg dem på ugnsplåt med bakplåtspapper.
  8. Grädda till fin gyllene färg i 8-10 minuter.
  9. Ta ut och låt svalna på galler.
  10. Förvara i burk med lock i ett par veckor. Kan frysas i 6 månader.

Kockens kommentar

Vaniljpinnar: Byt ut mandeln mot 3-4 teskedar vaniljsocker per 50 kakor.

Alternativ

Mördegskakor grundrecept

Ungherrar

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem