Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 485

Kcal / portion: 67

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3329 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 30%
Kolhydrater: 47%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så bakas mördegskakor > Äts ej
Om mördegskakor > Äts ej
Om skurna kakor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (45 min + 1 tim )
- Skålla och skala mandeln till degen. Mal den i kvarn eller finfördela i mixer.
- Deg: Blanda vetemjöl, socker, smör skuret i bitar och mandeln i en bunke till jämn smet utan att överarbeta degen.
- Forma fingertjocka rullar. Lägg in dem i kylskåp 1 timme.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Finhacka garneringsmandeln och blanda den med pärlsocker. Lättvispa äggvita.
- Ta ut degrullarna och lägg dem tätt intill varandra. Pensla med äggvitan. Strö över hackad mandel och pärlsocker.
- Dela längderna i 3-4 centimeter långa bitar. Lägg dem på ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Grädda till fin gyllene färg i 8-10 minuter.
- Ta ut och låt svalna på galler.
- Förvara i burk med lock i ett par veckor. Kan frysas i 6 månader.
Kockens kommentar
Vaniljpinnar: Byt ut mandeln mot 3-4 teskedar vaniljsocker per 50 kakor.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk