
Smörhjärtan av osötad mördeg
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 495

Kcal / portion: 80

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3996 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 37%
Kolhydrater: 37%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 2 tim )
- Deg: Blanda ingredienserna till en smidig deg utan att överarbeta. Lägg i kylskåp en halvtimme.
- Förvärm ugnen på 200°C.
- Hjärtan: Kavla ut degen tunt (½ cm) på mjölat bakbord. Stansa eller skär ut hjärtan ur degen. Lägg på ugnsplåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker.
- Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter. Låt svalna.
Kockens kommentar
Ibland bakas smörhjärtan av smördeg, men bör då kallas Smördegshjärtan. En annan variant är vaniljhjärtan fylld med vaniljkräm. Se respektive recept.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk