Smörhjärtan av osötad mördeg
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 495
            Kcal / portion: 80
            GBR (GI) / port: 2
Recept: 3996 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 37%
Kolhydrater: 37%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 2 tim )
- Deg: Blanda ingredienserna till en smidig deg utan att överarbeta. Lägg i kylskåp en halvtimme.
 - Förvärm ugnen på 200°C.
 - Hjärtan: Kavla ut degen tunt (½ cm) på mjölat bakbord. Stansa eller skär ut hjärtan ur degen. Lägg på ugnsplåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Strö över pärlsocker.
 - Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter. Låt svalna.
 
Kockens kommentar
Ibland bakas smörhjärtan av smördeg, men bör då kallas Smördegshjärtan. En annan variant är vaniljhjärtan fylld med vaniljkräm. Se respektive recept.Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
 - Saffransbröd
 - Semlor
 - Mjuka sockerkakor
 - Muffins, cupcakes
 - Kladdkaka, brownies
 - Rulltårtor
 - Kavlade småkakor
 - Pepparkakor
 - Skurna småkakor
 - Rullade, runda småkakor
 - Spritsade kakor, kakkringlor
 - Klickkakor, flarn
 - Formkakor
 - Friterade kakor, bakverk
 - Rån, kex, skorpor
 - Smörkräm till bakverk