
Enkel apelsinmarmelad med hela skal
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 209

Kcal / portion: 246

GBR (GI) / port: 16
Recept: 2464 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 50%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så kokas marmelad > Äts ej
Pektinprov > Äts ej
Om vattenförändringar > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (1 tim + 2 tim )
Se film, klicka på "apelsinmarmelad" under bilden.
- Rengör apelsiner och citroner väl. Dela dem oskalade i fyra bitar. Skär bort mittenhinnan och ta bort kärnor. Skiva frukten på tvären i smala bitar.
- Lägg frukt, socker och vatten i en stor tjockbottnad kastrull. Halvera vaniljstången på längden och tillsätt om vaniljsmak önskas.
- Låt koka upp, sänk värmen och låt småkoka i 1-2 timmar. Gör pektinprov (se dito).
- Häll het marmelad i väl rengjorda burkar och sätt på lock. Förvaras bäst i kylskåp.
Kockens kommentar
Det här receptet är med hela skal. För finare marmelad tas bara orange och gult ytskal med (se recept > GB-gubbens apelsinmarmelad). Läs mer > Om marmelad.Vattenreduktion = avdunstat vatten. Reduktionen anges för att få rätt mängd färdiglagad marmelad och korrekta näringsvärden. Läs mer > Om vattenförändringar.