
Citronmarmelad med peppar och basilika
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 203

Kcal / portion: 225

GBR (GI) / port: 16
Recept: 1797 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 49%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Förbered: Halvera citronerna och pressa ut juicen. Skrapa ut fruktkött med en sked. Lite riven gult citronskal får gärna följa med. Hel peppar krossas i mortel. Repa av basilikabladen och grovskär.
- Koka juice och fruktkött 5 -7 minuter på hög värme. Tillsätt peppar och basilika och låt koka ytterligare några minuter.
- Tag grytan från värmen. Skumma marmeladen (ej nödvändigt).
- Häll upp marmeladen i varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvaras svalt.