
Kaffebullar, hastbullar, snabba vetebullar med bakpulver
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 350

Kcal / portion: 245

GBR (GI) / port: 9
Recept: 2450 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 14%
Kolhydrater: 50%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så formas vetebullar > Äts ej
Så bakas vetebröd > Äts ej
Om bakpulverbröd > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Förvärm ugnen på 225°C.
- Deg: Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Tillsätt och smula sönder smör med fingrarna.
- Tillsätt ägg och mjölk. Rör ihop till en klibbig deg.
- Forma runda bullar och lägg muffinsform. Strö överpärlsocker.
- Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
Kockens kommentar
Mat- och vetebröd tillagat med bakpulver kallas ibland hastbröd för att det går fort att tillaga. Till exempel scones och så kallat filmjölksbröd (läs mer > Om bakpulverbröd). Vanligtvis formas vetebullar på olika sätt (läs mer > Så formas vetebullar), men då måste brödet bakas med jäst för att bli elastisk och formbar (se recept > Vetebullar, kanelbullar grundrecept).Vetebullar formas på olika sätt till. Man talar mest om snäckor eller knutar, men de kan också formas till hjärtan, blommor, kringlor med mera. Degen kan vara så kallad 2-slagsdeg, det vill säga kavlad deg med fyllning som dubbelviks, eller 3-slagdeg (tre lager). Det finns också knutar utan fyllning och bullar som inte kavlats (= detta recept). Läs mer > Så formas vetebullar.
Några andra hastbröd
Bullar, finbröd, kakor ¤
- Vetebröd, vetebullar
- Saffransbröd
- Semlor
- Mjuka sockerkakor
- Muffins, cupcakes
- Kladdkaka, brownies
- Rulltårtor
- Kavlade småkakor
- Pepparkakor
- Skurna småkakor
- Rullade, runda småkakor
- Spritsade kakor, kakkringlor
- Klickkakor, flarn
- Formkakor
- Friterade kakor, bakverk
- Rån, kex, skorpor
- Smörkräm till bakverk