Kaffebullar, hastbullar, snabba vetebullar med bakpulver
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bullar: 10

Så formas vetebullar >

 

 

Så bakas vetebröd >

 

 

Om bakpulverbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kaffebullar, hastbullar, snabba vetebullar med bakpulver

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 350

Kcal / portion: 245

GBR (GI) / port: 9

Recept: 2450 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 14%

Kolhydrater: 50%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 70 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så formas vetebullar > Äts ej

Så bakas vetebröd > Äts ej

Om bakpulverbröd > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Förvärm ugnen på 225°C.
  2. Deg: Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  3. Tillsätt och smula sönder smör med fingrarna.
  4. Tillsätt ägg och mjölk. Rör ihop till en klibbig deg.
  5. Forma runda bullar och lägg muffinsform. Strö överpärlsocker.
  6. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.

Kockens kommentar

Mat- och vetebröd tillagat med bakpulver kallas ibland hastbröd för att det går fort att tillaga. Till exempel scones och så kallat filmjölksbröd (läs mer > Om bakpulverbröd). Vanligtvis formas vetebullar på olika sätt (läs mer > Så formas vetebullar), men då måste brödet bakas med jäst för att bli elastisk och formbar (se recept > Vetebullar, kanelbullar grundrecept).

Vetebullar formas på olika sätt till. Man talar mest om snäckor eller knutar, men de kan också formas till hjärtan, blommor, kringlor med mera. Degen kan vara så kallad 2-slagsdeg, det vill säga kavlad deg med fyllning som dubbelviks, eller 3-slagdeg (tre lager). Det finns också knutar utan fyllning och bullar som inte kavlats (= detta recept). Läs mer > Så formas vetebullar.

Några andra hastbröd

Scones

Yoghurtlimpa

Mörkt filmjölksbröd

Alternativ: Vetebullar, kanelbullar grundrecept

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem