Mörkt filmjölksbröd
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bröd: 2

Kockskolan:

 

Om filmjölksbröd >

 

 

Om bakpulverbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mörkt filmjölksbröd

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 272

Kcal / portion: 2665

GBR (GI) / port: 44

Recept: 5330 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 44%

Fibrer: 5%

Portionsvikt: 981 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om filmjölksbröd > Äts ej

Om bakpulverbröd > Äts ej

...

Skapat av
Tina Nordström

Tillagning (1 tim 50 min + 5 tim )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Deg: Blanda ihop mjölsorterna med salt, solrosfrön, linfrön, aprikoser, russin och nötter i en bunke. Nötterna kan grovhackas eller användas hela.
  3. Blanda noga ihop filmjölk med bikarbonat och sirap. Tillsätt mjölblandningen och rör mycket försiktigt till en jämn, tjock smet.
  4. Forma: Smörj två 1 1/2-liters brödformar väl eller använd bakplåtspapper i formen. Fyll formarna med smeten och strö över lite mjöl.
  5. Grädda bröden i formarna i nedre delen av ugnen, cirka 1 1/2 timme. Täck med folie om de blir för mörka. Prova med sticka så att de känns torra.
  6. Stjälp upp bröden på galler och låt dem vila inlindade i kökshanddukar i minst 5 timmar.

Kockens kommentar

Bakpulverbröd är det enklaste och snabbaste brödet man kan baka. Läs mer > Baka bakpulverbröd.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakade muffins är runt 40%. Cirka 50 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Alternativ

Hästlimpa

Yoghurtlimpa

Ljus kavring

Rågsiktsbröd grundrecept

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem