Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 272

Kcal / portion: 2665

GBR (GI) / port: 44
Recept: 5330 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 44%
Fibrer: 5%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om filmjölksbröd > Äts ej
Om bakpulverbröd > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Tina Nordström
Tillagning (1 tim 50 min + 5 tim )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Deg: Blanda ihop mjölsorterna med salt, solrosfrön, linfrön, aprikoser, russin och nötter i en bunke. Nötterna kan grovhackas eller användas hela.
- Blanda noga ihop filmjölk med bikarbonat och sirap. Tillsätt mjölblandningen och rör mycket försiktigt till en jämn, tjock smet.
- Forma: Smörj två 1 1/2-liters brödformar väl eller använd bakplåtspapper i formen. Fyll formarna med smeten och strö över lite mjöl.
- Grädda bröden i formarna i nedre delen av ugnen, cirka 1 1/2 timme. Täck med folie om de blir för mörka. Prova med sticka så att de känns torra.
- Stjälp upp bröden på galler och låt dem vila inlindade i kökshanddukar i minst 5 timmar.
Kockens kommentar
Bakpulverbröd är det enklaste och snabbaste brödet man kan baka. Läs mer > Baka bakpulverbröd.Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakade muffins är runt 40%. Cirka 50 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.