Hästlimpa, hästbröd
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal limpor: 2

Kockskolan:

 

Om filmjölksbröd >

 

 

Om bakpulverbröd >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hästlimpa, hästbröd

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 268

Kcal / portion: 1956

GBR (GI) / port: 34

Recept: 3912 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 5%

Kolhydrater: 45%

Fibrer: 6%

Portionsvikt: 729 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om filmjölksbröd > Äts ej

Om bakpulverbröd > Äts ej

...

Skapat av
Magnus, Kockskolan

Tillagning (15 min + 1 tim 30 min )

  1. Värm ugnen till 150°C.
  2. Deg: Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt russin, filmjölk och sirap.
  3. Smörj och bröa en stor avlång brödform. Häll i smeten i formen.
  4. Grädda brödet i 1½ timme.
  5. Låt svalna lite i formen innan det lyfts över till galler. Låt kallna helt under duk.

Kockens kommentar

Soldatundervisning för trängtrupperna 1916: "Hästen utfordras under vanliga förhållander med havre, hö och halm (hackelse). Under fältmässiga förhållander kan havren helt och hållet eller delvis ersättas av hästbröd, vars näringsvärde är närapå dubbelt så stort som samma vikt havre". Med andra ord, bröd var enklare att transportera i fält. Vetemjöl och russin var dock knappast en ingrediens i sådant bröd.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakade muffins är runt 40%. Cirka 1 dl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem