
Fröknäckebröd med solros- och linfrö, glutenfritt
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 535

Kcal / portion: 53

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1576 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 39%
Kolhydrater: 28%
Fibrer: 12%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om finknäcke > Äts ej
Degsporre > Äts ej
Så bakas finknäcke > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min + 1 tim )
-
Värm ugnen till 150°C. Koka upp vatten.
- Deg: Blanda i en bunke hett vatten med olja och alla torra ingredienser. Rör om till en lös deg.
- Platta ut degen på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen tills hårt med fin brun färg, närmare 60 minuter. Önskas rutor, ta ut plåten efter 25 minuter och skär med sporre eller kniv i lagom stora bitar. Sätt in igen.
- Ta ut och låt svalna på galler.
Kockens kommentar
Välj fröer enligt egen smak - solroskärnor, sesamfrön, linfrö, pumpakärnor, vallmofrön, amarantfrön med flera. Läs mer > Så bakas finknäcke.Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat fröknäcke är cirka 5%, och cirka 2.5 dl (0,8 cl/bröd) vatten i degen har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Att mer vatten dunstat bort än som tillsatts beror på att mjöl och frön innehåller vatten (~13%). Läs mer, klicka på ingrediens Vattenreduktion bröd.