
Korv Stroganoff (korvstroganoff)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 180

Kcal / portion: 748

GBR (GI) / port: 12
Recept: 2993 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 12%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på "Matgeek" under bilden.
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
- Skär korven i centimetertjocka stavar. Skala och hacka lök.
- Stek korven i stor stekpanna med lite olja på halvhög värme tills den fått lite färg, cirka 5 minuter. Rör om.
- Sänk till låg värme och tillsätt lök. Låt fräsa under omrörning några minuter utan att bränna löken. Den skall bara bli glansig.
- Tillsätt tomatpuré, grädde och mjölk (el. matlagningsgrädde). Smaka av med salt, peppar och tomatpuré. Låt småputtra i cirka 10 minuter.
- Servera med ris.
Kockens kommentar
Korv Stroganoff är en svensk rätt (inspirerad av Biff Stroganoff, se dito recept) som är omtyckt av barn och vuxna. Vanligtvis gjord av strimlad falukorv, lök, tomatpuré och grädde, men det finns många varianter inte minst vad gäller smaksättningen.Falukorv har sitt ursprung från koppargruvan i Falun från 800-talet e.Kr. Där använde man ox- och hästhud som band till malmhissarna. Läs mer, klicka på ingrediensen.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv