Korv Stroganoff med äpple och råris
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om korv, tillverkning >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Korv Stroganoff med äpple och råris

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 198

Kcal / portion: 1088

GBR (GI) / port: 12

Recept: 4351 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 14%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 549 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om korv, tillverkning > Äts ej

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (35 min )

  1. Pilaffris: Skölj riset i en finmaskig sil. Låt rinna av väl. Hetta upp olivolja i en kastrull och stek riset tills lite färg.
  2. Häll på dubbla mängden vatten och salta lätt. Låt riset koka på medellåg värme tills allt vatten kokat in, cirka 25 minuter.
  3. Stroganoff: Skala lök och äpple. Ta av skinnet på korven. Skär allt i små bitar.
  4. Hetta upp matfett i stekpanna på medelhög värme och stek falukorven hastigt. Tillsätt lök och stek tills korv och lök fått färg. Tillsätt i äpple och stek ytterligare 1 minut.
  5. Sänk till medellåg värme och häll på grädde och tomatpuré. Smaka av med chilisås, salt och peppar.
  6. Lägg upp och servera cocktailtomater till.

Kockens kommentar

Korv Stroganoff är "fattigmanskopian" av Biff Stroganoff som görs på nötbiff. Pilaffris är ris som först bryns (steks) i panna och sedan kokas.

Alternativ

Korv stroganoff

Biff Stroganoff

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem