
Biff Stroganoff - strimlad nötbiff
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 631

GBR (GI) / port: 11
Recept: 2524 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 5%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Finhacka lök och skiva svamp. Skär köttet i strimlor. Förbered sallad.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Hetta upp matfett i panna eller gryta på hög värme och bryn sedan köttstrimlorna hastigt i ett par minuter. Rör om.
- Sätt ner spisvärmen och tillsätt lök och champinjoner. Låt steka i ytterligare cirka 5 minuter. Salta och peppra.
- Tillsätt crème fraiche och tomatpuré (vänta med senapen). Sänk värmen och låt småkoka i cirka 3 minuter, tills såsen blir simmig, lätt tjock. Smaka av med citronjuice och senap.
Kockens kommentar
Släkten Stroganoff = rik köpmannasläkt ända från början av 1400-talets Ryssland, senare adlad. Greve Paul Stroganoff, rysk diplomat på 1800-talet, lär vara upphovsman till receptet. Enligt ryktet var han i Sibirien och köttet var så hårt fruset att det bara gick att hugga i bitar. Enligt originalet skall det vara biff i rätten, men annat nötkött förekommer i olika recept till exempel innanlår. Numera förekommer även griskött som i receptet Korv stroganoff.