Stuvad blomkål (tillbehör)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så stuvar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Stuvad blomkål (tillbehör)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 63

Kcal / portion: 133

GBR (GI) / port: 1

Recept: 531 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 3%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 210 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så stuvar man > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Skär bort stocken (rotdelen) och dela blomkålen i små buketter. Lägg över i en kastrull och fyll på med vatten så att det täcker kålen.
  2. Koka upp och koka kålen nätt och jämt mjuk under lock i 3-5 minuter. Ta ur och låt rinna av i ett såll.
  3. Stuvning: Vispa ut mjölet med lite mjölk  i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och matfett. Koka upp och låt koka i 3-5 minuter under ständig omrörning så att stuvningen inte bränns vid. För tjock stuvning spädes med lite mjölk. Smaksätt med salt, peppar och muskot.
  4. Häll såsen över blomkålen tills lagom mycket. Värm upp vid behov, men akta så att rätten inte bränns vid. Klipp över persilja.

Kockens kommentar

Byt ut mjölken mot grädde om gräddstuvad kål önskas. Minska i så fall något på mjölmängden. Muskot kan utelämnas, men ger extra "piff". Stuvad blomkål passar bra till kött och rökt fisk, till stekt korv, köttbullar eller pannbiff, samt till stekt bacon eller fläsk.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem