Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 62

Kcal / portion: 146

GBR (GI) / port: 1
Recept: 585 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 3%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Tag bort vissna blad. Skär vikålen i små bitar. Lägg över i en kastrull och fyll på med vatten så att det täcker kålen.
- Koka upp och koka kålen nätt och jämt mjuk under lock i cirka 5 minuter. Ta ur och låt rinna av i ett såll.
- Stuvning: Vispa ut mjölet med lite mjölk i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och matfett. Koka upp och låt koka i 3-5 minuter under ständig omrörning så att stuvningen inte bränns vid. För tjock stuvning spädes med lite mjölk. Smaksätt med salt och vitpeppar.
- Häll såsen över vitkålen tills lagom mycket. Värm upp vid behov, men akta så att rätten inte bränns vid.
Kockens kommentar
Byt ut mjölken mot grädde om gräddstuvad kål önskas. Minska samtidigt något på mjölmängden. Stuvad vitkål passar bra till kött och rökt fisk, till stekt korv, köttbullar eller pannbiff, samt till stekt bacon eller fläsk.