Stuvad vitkål (tillbehör)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så stuvar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Stuvad vitkål (tillbehör)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 62

Kcal / portion: 146

GBR (GI) / port: 1

Recept: 585 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 3%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 235 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så stuvar man > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Tag bort vissna blad. Skär vikålen i små bitar. Lägg över i en kastrull och fyll på med vatten så att det täcker kålen.
  2. Koka upp och koka kålen nätt och jämt mjuk under lock i cirka 5 minuter. Ta ur och låt rinna av i ett såll.
  3. Stuvning: Vispa ut mjölet med lite mjölk  i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och matfett. Koka upp och låt koka i 3-5 minuter under ständig omrörning så att stuvningen inte bränns vid. För tjock stuvning spädes med lite mjölk. Smaksätt med salt och vitpeppar.
  4. Häll såsen över vitkålen tills lagom mycket. Värm upp vid behov, men akta så att rätten inte bränns vid.

Kockens kommentar

Byt ut mjölken mot grädde om gräddstuvad kål önskas. Minska samtidigt något på mjölmängden. Stuvad vitkål passar bra till kött och rökt fisk, till stekt korv, köttbullar eller pannbiff, samt till stekt bacon eller fläsk.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem