Klassisk svensk grönsakssoppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så kokas grönsaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Klassisk svensk grönsakssoppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 45

Kcal / portion: 395

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1579 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 1%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 869 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så kokas grönsaker > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Ansa rotfrukter och grönsaker. Skala lök. Dela blomkålen i små buketter och skär det övriga (utom sockerärterna) i strimlor.
  2. Hetta upp matfett på medelhög värme i en stor kastrull. Fräs gul lök och rotsaker i några minuter. Häll på vatten+fond.
  3. Låt koka upp och tillsätt blomkål. Låt småkoka i cirka 5 minuter under lock tills rotsakerna börjat mjukna.
  4. Vispa mjöl med mjölk och rör ner i soppan. Lägg i sockerärterna. Låt sjuda några minuter. 
  5. Smaka av med salt och peppar. Garnera rikligt med klippt persilja.

Kockens kommentar

En klassisk svensk grönsakssoppa görs med säsongens rotfrukter och grönsaker, buljong och mjölk, samt med mycket persilja till garnering. I brist på färskvaror kan en del djupfryst grönt användas.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem