
Klassisk svensk grönsakssoppa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 45

Kcal / portion: 395

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1579 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Ansa rotfrukter och grönsaker. Skala lök. Dela blomkålen i små buketter och skär det övriga (utom sockerärterna) i strimlor.
- Hetta upp matfett på medelhög värme i en stor kastrull. Fräs gul lök och rotsaker i några minuter. Häll på vatten+fond.
- Låt koka upp och tillsätt blomkål. Låt småkoka i cirka 5 minuter under lock tills rotsakerna börjat mjukna.
- Vispa mjöl med mjölk och rör ner i soppan. Lägg i sockerärterna. Låt sjuda några minuter.
- Smaka av med salt och peppar. Garnera rikligt med klippt persilja.
Kockens kommentar
En klassisk svensk grönsakssoppa görs med säsongens rotfrukter och grönsaker, buljong och mjölk, samt med mycket persilja till garnering. I brist på färskvaror kan en del djupfryst grönt användas.