
Kycklingbullar, eller för fint folk pocherade kycklingqueneller
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 219

Kcal / portion: 735

GBR (GI) / port: 0
Recept: 735 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 23%
Fett: 14%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Färs: Strimla kycklingen. Grovhacka koriander. Finstrimla chili.
- Mixa detta med lite salt hastigt i matmixer eller med en mixerstav.
- Tillsätt ägg, grädde, saffran och rivet citronskal. Mixa tills allt blandat sig väl. Ställ in i kylskåp i 30 minuter.
- Koka upp rikligt med vatten. Låt sjuda. Gör små köttbullar av färsen. Använd en blöt sked och blöt handflata.
- Lägg bullarna i det sjudande vattnet. När de flyter up är de klara.