Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 105

Kcal / portion: 138

GBR (GI) / port: 13
Recept: 550 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 1%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 4%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Så grillas grönsaker > Äts ej
Om utegrillning > Äts ej
Majsgaffel Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Skär majsen i lagom portionsbitar. Pensla med lite neutral matolja, till exempel majsolja (olivolja ger för kraftig smak).
- Förkokt majs (frysta, eller burk): Djupfryst majs tinas innan grillning. Lägg majskolvarna på grillen och grilla tills de fått fin färg runt om i 10-15 minuter. Vänd runt några gånger.
- Färsk majs: Det går bra att grilla färsk majs med eller utan blast. Grilla i aluminiumfolie 20-25 minuter. Vänd dem i folien några gånger. Grilla eventuellt en stund utan folie om mer bränd yta önskas.
- Salta lätt och servera gärna med smör eller aromsmör till.
Kockens kommentar
"Majshållare" (skaft med vassa piggar att sticka i majsändarna) är praktiska hjälpmedel när den heta majsen skall ätas. Se > Majsgaffel.