Grillad majs
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Så grillas grönsaker >

 

 

Om utegrillning >

 

 

Majsgaffel

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillad majs

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 105

Kcal / portion: 138

GBR (GI) / port: 13

Recept: 550 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 1%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 4%

Portionsvikt: 131 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så grillas grönsaker > Äts ej

Om utegrillning > Äts ej

Majsgaffel Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Skär majsen i lagom portionsbitar. Pensla med lite neutral matolja, till exempel majsolja (olivolja ger för kraftig smak).
  2. Förkokt majs (frysta, eller burk): Djupfryst majs tinas innan grillning. Lägg majskolvarna på grillen och grilla tills de fått fin färg runt om i 10-15 minuter. Vänd runt några gånger.
  3. Färsk majs: Det går bra att grilla färsk majs med eller utan blast. Grilla i aluminiumfolie 20-25 minuter. Vänd dem i folien några gånger. Grilla eventuellt en stund utan folie om mer bränd yta önskas.
  4. Salta lätt och servera gärna med smör eller aromsmör till.

Kockens kommentar

"Majshållare" (skaft med vassa piggar att sticka i majsändarna) är praktiska hjälpmedel när den heta majsen skall ätas. Se > Majsgaffel.

Alternativ

Grillade grönsaker

Grillade skivade rotfrukter

Helagat aromsmör

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem