Grillade fiskspett
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Läs om:

 

Hotade fiskarter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grillade fiskspett

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 453

GBR (GI) / port: 13

Recept: 1811 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 2%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 439 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Läs om:

Hotade fiskarter > %

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
  2. Ta ut råvororna ur kylen, de bör vara rums­tempe­rerade vid grillning. Lägg gärna grillspett av trä i vatten. Helst i 1 timme, så brinner de inte upp.
  3. Skär fisken i stora tärningar. Ansa grönsaker och skär i passande bitar. Trä fisk och grönsaker på spett. Pensla med olja och krydda med peppar.
  4. Koka ris enligt anvisning på förpackning, eller laga eventuella andra tillbehör.
  5. Lägg spetten på grillen och grilla helst under lock ca 1-2 minuter per fyra sidor. Grilltid beroende på bitarnas storlek. Utan lock tar det längre tid. Fisken skall vara genomstekt, men inte mer. Smaka av med salt.

Kockens kommentar

Välj fisk och grönsaker beroende på tillgång. Vald fisk bör vara ganska fast i köttet för att inte falla sönder under grillningen. Marulk är anses "sannolikt" utrotningshotad.

Passar till

Grillade skivade rotfrukter

Grillad skivad bakpotatis

Sötsur sås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem