
Grillade fiskspett
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 103

Kcal / portion: 453

GBR (GI) / port: 13
Recept: 1811 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 2%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
- Ta ut råvororna ur kylen, de bör vara rumstempererade vid grillning. Lägg gärna grillspett av trä i vatten. Helst i 1 timme, så brinner de inte upp.
- Skär fisken i stora tärningar. Ansa grönsaker och skär i passande bitar. Trä fisk och grönsaker på spett. Pensla med olja och krydda med peppar.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning, eller laga eventuella andra tillbehör.
- Lägg spetten på grillen och grilla helst under lock ca 1-2 minuter per fyra sidor. Grilltid beroende på bitarnas storlek. Utan lock tar det längre tid. Fisken skall vara genomstekt, men inte mer. Smaka av med salt.
Kockens kommentar
Välj fisk och grönsaker beroende på tillgång. Vald fisk bör vara ganska fast i köttet för att inte falla sönder under grillningen. Marulk är anses "sannolikt" utrotningshotad.