Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 109

GBR (GI) / port: 1
Recept: 546 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 6%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om sötsura såser > Äts ej
Sås till skaldjur > Äts ej
Om dippsåser > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (25 min )
- Skala och finhacka lök, riv ingefära.
- Bryn hacket med lite olja i en kastrull på medelhög värme i cirka 3 minuter.
- Tillsätt ketchup och övriga såsingredienser. Låt det småkoka i 15 minuter tills det tjocknat något.
- Sila såsen genom ett såll.
Kockens kommentar
Sötsur sås är klassisk till asiatiska skaldjursrätter, till exempel friterade havskräftor. Fungerar också som dippsås.
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)