
Kungskrabba Chinoise (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 85

Kcal / portion: 174

GBR (GI) / port: 0
Recept: 696 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Hemlagad sås? Börja i så fall med att tillreda denna och räkna med 15 minuter extra tillagningstid. Är såsen köpt, värm den.
- Värm en stekpanna utan fett på medelhög värme och rosta sesamfröna, tills de fått lite färg. Häll av från pannan på en tallrik.
- Skala krabban och klipp den i mindre bitar (klipp med sax, krabbskalet är mjukt). Ansa och finstrimla paprika, vårlök och purjolök.
- Woka (stek) grönsakerna 2-3 minuter i lite olja på medelhög värme. Lägg åt sidan.
- Vänd krabbitarna i Maizena och stek dem hastigt i pannan någon minut.
- Servera såsen i en skål bredvid, för att dippa krabben i.
Kockens kommentar
Färsk kungskrabba är dyr lyxmat. Finns att köpa hos välsorterade fiskspecialister. Det är endast benen man äter på kungskrabba. Av 500 gram ben med skal får man ut 300 gram kött.
Passar till
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)