
Firecracker prawns, friterade jätteräkor i filodeg med sötsur sås ¤
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 135

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2154 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 1%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om chilisåser > Äts ej
Om sötsura såser > Äts ej
Om filodeg > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning
- Tina filodeg, men se till att den är kall vid beredning och tillagning.
- Tillred sås. Klyfta lime. Skala räkorna, men behåll stjärtfenan.
- Marinera: Skala och pressa vitlök. Blanda marinadingredienserna och gnid in räkorna med detta. Låt marinera i 20 minuter. Torka av dem.
- Hetta upp frityrolja till 190°C. Läs mer > Så friterar man.
- Blanda lite stärkelsemjöl med lite vatten. Ta ut filodegen ur kylskåpet och skär ut tårtstora trianglar. Triangelbasen = räkans längd. Lägg räkan vid basen och rulla in den i degen. Pensla triangeltoppen med lite stärkelsevätska så att den klistrar fast.
- Fritera räkorna i cirka 3 minuter tills genomkokt och till fin gyllene skorpa. Låt rinna av på hushållspapper.
- Servera med sötsur sås och limeklyftor.
Kockens kommentar
Firecracker = smällare.Passar till
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)