
Sesamgrillad kalkonfilé
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 225

GBR (GI) / port: 0
Recept: 902 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 27%
Fett: 3%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min + 1 tim )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
- Ta ut filéerna ur kylen. Kött bör vid grillning vara rumstempererat.
- Förbered eventuell sallad och andra tillbehör.
- Pensla köttet med matolja och kryddor, till exempel oregano, senapspulver, paprikapulver och sesamfrön. Rulla köttet i kryddblandningen.
- Grilla på indirekt värme (sidvärme, eller gallerhöjd 10 cm), helst under lock. Grilla 15-20 minuter, tills köttet är genomstekt. Vänd köttet så att alla sidor får fin färg. Kontrollera att köttet är genomstekt (men inte mer) genom att skära ett snitt i köttet.
- Ta av och låt köttet vila i 5-10 minuter före servering.
- Grilla eventulla tillbehör under tiden.
Kockens kommentar
Övergrilla inte kalkon, för då blir den torr. Kalkonkött är magert kött och ett alternativ är att späcka köttet till exempel med bacon (linda bacon runt köttet). Sesamfrön bränns lätt vid för hög värme.