Carne asada burritos, klassisk köttburrito
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kockskolan:

 

Om tacos, tortillas >

 

 

Så marineras kött >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Carne asada burritos, klassisk köttburrito

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 1071

GBR (GI) / port: 3

Recept: 4284 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 8%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 590 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om tacos, tortillas > Äts ej

Så marineras kött > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min + 2 tim )

Se film, klicka på "Gochujan Mamá" under bilden.

  1. Kötvval: Klassiskt till burritos är att använda enklare nötkött som bringfästen (läs mer > Klicka på ingrediensen), men annat kött går också bra. Skär köttet i strimlor, små bitar.
  2. Marinera köttet för extra smak enligt filmen, eller enligt egen smak. Blanda marinadingredienserna med köttet och ställ kallt ett par timmar eller över natt. Alternativt hoppa över marineringen.
  3. Tortilla: De tortillas som kan köpas i handeln är för små för burritos, så man får laga till sådana själv. Det är enkelt och är dessutom godare. Se recept via länk nedan.
  4. Fyllning kan vara nästan vad som helst enligt egen smak. I detta fallet enligt ingredienslistan. Skala och hacka lök. Hacka tomater och koriander. Blanda samman. Riv ost. Skala och skiva avokado.
  5. Bönor är klassiskt tillbehör i burritos. Använd helst charro beans ("cowboysbönor"), det vill säga pintobönor, men alla konserverad bönor går bra. Värm lite olja i panna. Ta ur bönor utan att få med så mycket sås. Stek och mosa dem i pannan. Tillsätt lite burkspad eller vatten om det blir för torrt. Resultatet skall vara lagom kladdigt, inte rinnigt.
  6. Kött: Stek köttet i lite matfett. Finare kött steks kort tid i hög värme. Enklare kött steks längre tid, 10 minter eller mer i medelhög värme för att bli lite mörare. Tillsätt vätska buljong eller annan vätska vid behov.
  7. Burrito: Bred ut lite mosade bönor på tortillan en bit från kanten. Lägg ut en sträng kött i mitten. Strö över ost. Lägg på tomatblandning och avokado. Toppa med chilisalsa och gräddfil eller crème fraiche. Vik in sidorna och rulla ihop tortillan till ett paket. Se till att ändarna sluter tätt om fyllningen (se filmen).
  8. Burrito brukar serveras som de är, men kan också värmas på i pannan.

Kockens kommentar

Burrito är tortilla med all slags fyllning som rullas till en tjock cylinder och försluts i ändarna. Burrito (spa. liten åsna) för liknelsen mellan en åsna som bär mycket och rätten som innehåller mycket. Läs mer > Om tacos.

Kortidsmarinering gör man för smakens skull. Köttet möras marginellt (vilket påstås i filmen). Läs mer > Så marineras kött.

Tillhörande recept, alternativ

Hemlagad majstortilla

Hemlagad vetetortilla

California burritos

Quorns burritos

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem