
BBQ Mountain Spare Ribs, grillad skivad revbensspjäll the American way
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 187

Kcal / portion: 349

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2796 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 22%
Fett: 7%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas revbensspjäll > Äts ej
Om grillning, halstring > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (30 min + 5 tim )
Se film, klicka på "BBQ Pit Boys" under bilden.
- Grill: Arrangera grillen för indirekt värme (läs mer > Om grillning, halstring). Reglera för grillvärme 135°C. Lägg på några bitar al eller dylikt om röksmak önskas (läs mer > Rökved).
- Fuktig värme: Köttet tar till sig röksmaken bättre i fuktig värme. Detta kan ordnas genom att ställa en aluminiumform fylld med vatten vid sidan av glödhärden. I filmen sprayar man i stället köttet en gång i halvtimmen.
- Skär spjället i bitar. Lägg i bunke och smaksätt med grillkrydda enligt egen smak. Blanda med stekfläsk.
- Grilla: Lägg allt i en hög på grillen vid sidan av glödhärden. Stäng locket. Grilltid cirka 4 timmar. Titta till benen varje halvtimme och spraya med vatten eller äppeljuice. Blanda om benen i högen.
- Efter 3 timmar hälls rikligt med grillsås över benen som blandas om. Låt stå i närmare 1 timme.
- Servera med ett gott vitt bröd, grönsaker eller bakad potatis.
Kockens kommentar
Helt spjäll kan grillas utan att skäras i biter, men då blir det inte "moutain" spare ribs. Mountain = berg, vilket syftar på att revbenen läggs i en hög på grillen. Dessutom rumsterar The Pit Boys i Klippiga Bergen. Deras hemsida är en av de populäraste grillhemsidorna med över 1 miljon följare. Där hittar man allt som kan grillas eller rökas.Fettreduktion: Revbensspjäll är fettrika, men merparten av fettet rinner ut när det ugnslagas, cirka 6% av totalvikten för tunna spjäll. För att få rätta näringsvärden måste detta justeras vilket görs med "fettreduktion". Läs mer > Om fettreduktion.
Fläsk, korv
- Skinkstek, julskinka
- Fläskstek, karréstek
- Kokt, bräserad fläskfilé
- Pannstekt, wokad fläskfilé
- Fläskfile i ugn
- Fläskkotlett, karrékotlett
- Kassler
- Revbensspjäll i ugn eller kokta
- Fläskgryta, kokt, bräserat fläsk
- Fläsklägg
- Stekt fläskkött
- Grillat skivat fläskkött, korv
- Grillat fläskkött i bit
- Rökt fläskkött
- Kokt korv, korvgryta
- Pannstekt korv
- Ugnstekt korv
- Hemmagjord stoppad korv