Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 231

Kcal / portion: 580

GBR (GI) / port: 0
Recept: 580 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 18%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
Se film, klicka på "livelife" under bilden.
- Knäck ägg i en bunke och vispa samman vitan med gulan med gaffel eller visp. Salta peppra. Vatten eller mjölk kan ingå, vilket ger porösare omelett.
- Smält smör i väl rengjord panna på låg värme cirka 100°C (70-130°C). Ägg koagulerar (stelnar) vid 65°C. Ju lägre temperatur desto längre tid tar det. Smöret får inte fräsa.
- Häll i smeten och låt steka till lagom krämighet. Garnera gärna med lite riven ost. Servera.