
Friterade kycklingdelar
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 240

Kcal / portion: 868

GBR (GI) / port: 22
Recept: 3474 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 10%
Kolhydrater: 24%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om frityrsmet > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Näringsberäkna panering Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (1 tim )
Se film, klicka på "Cook with Aussie" under bilden.
- Tillbehör: Förbered och tillaga annat tillbehör om sådant önskas, till exempel ris.
- Skölj av kycklingbitarna, låt rinna av.
- Blanda mjöl och kryddor. Stärkelsemjöl ger extra krispig skorpa. Välj kryddor enligt egen sak, kryddorna i receptet enligt filmen.
- Vispa ägg med lite vatten i en skål.
- Panera: Doppa kycklingbitarna först i äggsmet och rulla dem sedan i mjölblandningen. Ställ åt sidan i 20 minuter för att torka. Panera dem sedan en gång till i ägg och mjöl och låt vila på nytt i 20 minuter. Den dubbla paneringen ger ett tjockare skyddande hölje och ett krispigt resultat.
- Förbered och tillred tillbehör under tiden.
- Värm oljan till 175°C. Läs mer > Så friterar man.
- Fritera i 15 minuter och vänd bitarna några gånger under stekningen. Fritera i omgångar, inte för mycket samtidigt vilket säker temperaturen för mycket och ger sämre resultat.
- Lägg över på galler eller hushållspapper för fettavrinning. Låt vila i 10 minuter.
Kockens kommentar
Panering som äts: Panering är enligt filmreceptet är 2 delar vetemjöl och 1 del potatismjöl. Ägg vispas upp med lite vatten. Det går åt mer ingredienser till panering än vad som fastnar på varan. För att få rätt portionsvikt och näringsvärden anges beräknad konsumtionsmängd. Kyckling med panering 185 gram per portion, varav 15% är panering. Energimängd 485 Kcal, varav panering 26%. Läs mer > Näringsberäkna panering.Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel