Dakgangjeong, koreansk dubbelfriterad kyckling
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Så friteras kyckling >

 

 

Så friteras fågel >

 

 

Näringsberäkna panering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Dakgangjeong, koreansk dubbelfriterad kyckling

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 1032

GBR (GI) / port: 11

Recept: 4129 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 12%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 455 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så friteras kyckling > Äts ej

Så friteras fågel > Äts ej

Näringsberäkna panering Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (50 min )

Se film, klicka på Maangchi under bilden. Den ovane friteraren bör först läsa > Så friterar man.

  • Förbered kyckling: Dela lår från ben och skär bort benstumpen. Behåll skinnet på. Skölj av i kallt vatten, låt rinna av. Lägg i bunke. Blanda med salt, peppar och mosad ingefära.
  • Enkelpanera bitarna i stärkelsemjöl.
  • Tillbehör: Koka ris eller välj annat tillbehör om sådant önskas.
  • Värm olja till 180°C. Läs mer > Så friterar man.
  • Fritera i omgångar, inte för trångt i grytan. Fritera bitarna i 12 minuter. Lyft ur. Plocka bort restbitar ur oljan. Sänk värmen något.
  • Dubbelfritera: Lägg i alla bitarna igen. Låt steka på lite lägre värme. Dubbelfritering ger fastare, krispigare skorpa. Plocka ur bitarna efter cirka 5 minuter när de blivit hårdkrispiga. Känn efter med tång. Lägg i stor bunke.
  • Fritera jordnötter på en hålslev i 30 sekunder om sådana önskas. Häll över i skålen.
  • Glaseringssås: Finhacka vitlök. Hacka chilifrukt om sådan önskas. Hetta upp olja i stekpanna. Tillsätt vitlök, rör om. Tillsätt chili, rissirap, vinäger och råsocker. Rör om och låt såsen tjockna lite. Tillsätt senap mot slutet. Lägg i kycklingbitarna och jordnötter. Blanda så att sås kommer i kontakt med alla bitarna.
  • Lägg upp. Garnera med sesamfrön. Servera med ris eller ett gott bröd.

Kockens kommentar

Att fritera fågel hör inte till vanligheterna i Sverige, men det blir väldigt gott. Läs mer > Så friteras fågel.

Panering som äts: Endast en del av mjölet som används vid panering fastnar på köttet, det vill säga som äts. Det går åt mer mjöl vid paneringen än vad som anges i receptet. Panering av alla de slag är kaloririka. Kyckling plus panering i receptet väger per portion 275 gram, varav 17% är panering. Energi­mängd 800 Kcal, varav paneringen utgör 33%. Läs mer > Näringsberäknas panering.

Alterativ

Friterade kycklingdelar

Buttermilk fried chicken

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem