
Escalopes de veau chasseur, kalvschnitzel med jägarsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 796

GBR (GI) / port: 13
Recept: 4776 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 3%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om mörka såser > Äts ej
Om schnitzel, piccata > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Julia Child
Tillagning
- Grundsås: Tillred brun grundsås (sause brune eller jus lié, se separat recept via länk nedan). Tidsåtgång här ej medräknad.
- Sås: Förväll tomaterna (koka < 1 minut), skala dem, kärna ur och hacka fruktköttet.
- Skala och hacka lök. Stek löken i kastrull med smör och olja 1 minut utan att bränna. Krossa vitlök. Tillsätt den, tomathacket och dragon i kastrullen. Låt sjuda 5 minuter under lock.
- Tillsätt vin och grundsås. Koka ner såsen häftigt i 4-5 minuter så att såsen tjocknar lite grann. Smaka av. Ta av från värmen.
- Svamp: Stek svamp i panna med hett matfett, tills de blivit lätt brynta. Salta, peppra och skrapa ner dem i såsen. Låt sjuda 1 minut. Smaka av.
- Pasta: Koka pasta enligt anvisning på paketet. Salta lätt.
- Kött: Platta ut schnitzlarna till hälften så tjocka (1 cm > 0,5 cm). Torka av fukt med hushållspapper.
- Stek: Hetta upp smör och olja på medelhög värme. När smörskummet nästan lagt sig läggs köttskivorna i. Matfettet skall sedan vara hett men inte bränt. Stek 4-5 minuter på var sida.
- Lägg ner schnitzlarna i såsen och värm på utan att såsen kokar. Lägg upp på varma tallrikar eller serveringsfat. Garnera med bladkryddor.