Escalopes de veau chasseur, kalvschnitzel med jägarsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Kockskolan:

 

Om mörka såser >

 

 

Om schnitzel, piccata >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Escalopes de veau chasseur, kalvschnitzel med jägarsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 796

GBR (GI) / port: 13

Recept: 4776 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 3%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 648 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om mörka såser > Äts ej

Om schnitzel, piccata > Äts ej

...

Skapat av
Julia Child

Tillagning

  1. Grundsås: Tillred brun grundsås (sause brune eller jus lié, se separat recept via länk nedan). Tidsåtgång här ej medräknad.
  2. Sås: Förväll tomaterna (koka < 1 minut), skala dem, kärna ur och hacka fruktköttet.
  3. Skala och hacka lök. Stek löken i kastrull med smör och olja 1 minut utan att bränna. Krossa vitlök. Tillsätt den, tomathacket och dragon i kastrullen. Låt sjuda 5 minuter under lock.
  4. Tillsätt vin och grundsås. Koka ner såsen häftigt i 4-5 minuter så att såsen tjocknar lite grann. Smaka av. Ta av från värmen.
  5. Svamp: Stek svamp i panna med hett matfett, tills de blivit lätt brynta. Salta, peppra och skrapa ner dem i såsen. Låt sjuda 1 minut. Smaka av.
  6. Pasta: Koka pasta enligt anvisning på paketet. Salta lätt.
  7. Kött: Platta ut schnitzlarna till hälften så tjocka (1 cm > 0,5 cm). Torka av fukt med hushållspapper.
  8. Stek: Hetta upp smör och olja på medelhög värme. När smörskummet nästan lagt sig läggs köttskivorna i. Matfettet skall sedan vara hett men inte bränt. Stek 4-5 minuter på var sida.
  9. Lägg ner schnitzlarna i såsen och värm på utan att såsen kokar. Lägg upp på varma tallrikar eller serveringsfat. Garnera med bladkryddor.

Kockens kommentar

Det är Sauce chasseur (jägarsås) som gör receptet halvavancerat (läs mer > Om mörka såser). I brist på brun grundsås kan man ta mörk buljong redd med arrowrot utrörd i lite vatten. Används koncentrerad fond bör den helst smaksättas extra, se recept > Jus lié/avredd sky på buljongtärning eller koncentrerad fond.

Tillhörande recept

Jus lié/avredd sky på buljongtärning eller koncentrerad fond

Sauce brune, brun grundsås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem