Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 65

Kcal / portion: 183

GBR (GI) / port: 2
Recept: 733 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 1%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Snoppa och skölj krusbären. Rör ut potatismjöl i lite vatten.
- Koka upp resten av vattnet i en kastrull. Lägg i krusbären och koka ett par minuter.
- Tillsätt socker och koka tills bären är mjuka.
- Dra kastrullen från plattan. Rör ner potatismjölet. Ge krämen ett snabbt uppkok.
- Servera krämen ljummen eller kall med mjölk till.
Kockens kommentar
Skillnaden mellan fruktkräm och dito kompott är att kräm är slät medan kompott innehåller hel eller bitar av frukt. Läs mer > Om fruktkräm, kompott.Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)