
Rabarberkräm, rabarberkompott
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 47

Kcal / portion: 141

GBR (GI) / port: 2
Recept: 565 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om fruktkräm, kompott > Äts ej
Om oxalsyra > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Pia, Kockskolan
Tillagning (45 min )
- Skala rabarbern om den är grov. Skiva rabarbern i små bitar. Grov rabarber känns trådig om större bitar.
- Häll vatten, socker och rabarber i kastrull. Sjud (koka) på svag värme tills rabarbern mjuknat, cirka 10 minuter.
- För tjockare kräm: Rör ut potatismjöl i lite vatten. Tillsätt lite i taget under omrörning. Låt krämen koka upp.
- Servera kompotten varm eller kall, lätt sockrad med mjölk, grädde eller glass.
Kockens kommentar
Bästa resultat ger grova rabarberstjälkar. Späda stjälkar ger inte samma fyllighet. Grova stjälkar bör dock skalas och skivas tunt för att inte bli för "trådigt". Koka rabarber i rostfri kastrull, ej i aluminiumkastrull.
Rabarber innehåller oxalsyra vilket ger den besk-syrlig smak. Oxalsyra i rabarber och andra växter är inte giftig för friska människor, men personer med njurproblem rekommenderas att inte äta rabarber. Läs mer > Om oxalsyra.
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)