
Gammaldags fruktkompott, fruktkräm av torkad frukt
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 96

Kcal / portion: 301

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1206 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 1%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 4%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Rör ihop potatismjöl med lite av vattnet.
- Lägg frukten i en kastrull. Tillsätt resterande vatten och låt koka cirka 10 minuter på svag värme.
- Tillsätt socker och låt koka ytterligare 5 minuter.
- Dra kastrullen från värmen. Rör ner redningen. Ställ tillbaka på värmen och låt koka upp.
- Häll upp krämen i en skål. Servera krämen ljummen eller kall med mjölk till.
Kockens kommentar
Fruktkräm och kompott var förr vanligt under vintermånaderna i Skandinavien då färsk frukt var en bristvara. I stället använde man torkad frukt som kokades upp med stärkelsemjöl. Skillnaden mellan fruktkräm och dito kompott är att kräm är slät medan kompott innehåller hela eller bitar av frukt. Läs mer > Om fruktkräm, kompott.Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)