Aprikoskräm, aprikoskompott
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om fruktkräm, kompott >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Aprikoskräm, aprikoskompott

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 60

Kcal / portion: 245

GBR (GI) / port: 3

Recept: 982 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 410 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om fruktkräm, kompott > Äts ej

...

Skapat av
Mat såklart

Tillagning (30 min )

  1. Koka aprikoserna i vattnet i cirka 15 minuter.
  2. Tillsätt socker och låt koka i 5 minuter till.
  3. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Häll i under omrörning.
  4. Låt krämen koka upp och servera direkt eller låt den svalna och servera sedan med kall mjölk.

Kockens kommentar

Skillnaden mellan fruktkräm och dito kompott är att kräm är slät medan kompott innehåller hel eller bitar av frukt. Läs mer > Om fruktkräm, kompott.

Alternativ

Gammaldags fruktktäm, kompott

Äppelkräm

Jordgubbskräm

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem