Äppelkräm med kardemummaskorpor
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 122
            Kcal / portion: 608
            GBR (GI) / port: 14
Recept: 2431 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 4%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om skorpor > Äts ej
Om fruktkräm, kompott > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Skorpor: Sätt ugnen på 175°C.
 - Mixa smör, kardemumma och honung.
 - Bred smöret på brödskivor. Skär i mindre bitar.
 - Rosta i ugn cirka 8 minuter.
 - Äppelkräm: Skala och kärna ur äpplen. Skär i tärningar.
 - Lägg äpplena i en tjockbottnad kastrull. Slå på vatten och socker. Sjud cirka 20 minuter.
 - Dra åt sidan. Riv skal från citron och blanda med äpplena.
 - Mixa med mixerstav.
 - Serveras kall.
 
Kockens kommentar
Skorporna i receptet är en snabbvariant av riktiga skorpor. Se recept via länk nedan. Läs mer > Om skorpor.Passar till
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
 - Inlagd, macererad frukt ¤
 - Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
 - Krämefterrätt, pannacotta, pudding
 - Fromage, mousse ¤
 - Maräng ¤
 - Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
 - Hemlagad glass ¤
 - Glassdessert ¤
 - Sorbet, sherbet, granité ¤
 - Cheesecakes ¤
 - Ostefterrätter
 - (Paj, tårta, bakelse >)
 - (Varma efterrätter >)