
Äppelkräm med kardemummaskorpor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 608

GBR (GI) / port: 14
Recept: 2431 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 4%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om skorpor > Äts ej
Om fruktkräm, kompott > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Skorpor: Sätt ugnen på 175°C.
- Mixa smör, kardemumma och honung.
- Bred smöret på brödskivor. Skär i mindre bitar.
- Rosta i ugn cirka 8 minuter.
- Äppelkräm: Skala och kärna ur äpplen. Skär i tärningar.
- Lägg äpplena i en tjockbottnad kastrull. Slå på vatten och socker. Sjud cirka 20 minuter.
- Dra åt sidan. Riv skal från citron och blanda med äpplena.
- Mixa med mixerstav.
- Serveras kall.
Kockens kommentar
Skorporna i receptet är en snabbvariant av riktiga skorpor. Se recept via länk nedan. Läs mer > Om skorpor.Passar till
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)