
Hembakat pitabröd
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 297

Kcal / portion: 566

GBR (GI) / port: 20
Recept: 2265 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 10%
Kolhydrater: 43%
Fibrer: 5%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
Se film > Klicka på "Bhava´s Kitchen" under bilden.
- Deg: Blanda vetemjöl grahamsmjöl med salt och socker. Tillsätt fingervarmt vatten och olja, lite i taget och blanda till en kletig smet. Knåda degen i några minuter. Låt vila under duk för att jäsa i en halvtimme eller mer till dubbel storlek.
- Forma degen till bullar stora som mandariner eller apelsiner, beroende på hur stora bröd som önskas. Kavla ut till rundlar 1-1,5 centimeter tjocka. Tjockleken enligt egen smak.
- Grädda i torr stekpanna på medelhög värme eller i ugn på 200-225°C i 4-10 minuter. Grahamsmjöl tar längre tid att jäsa och att tillaga. Brödet sväller upp till kuddar med hålrum.
- Riv eller klipp upp kanten om brödet skall fyllas på något sätt.