
Pitabröd med kyckling
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 687

GBR (GI) / port: 19
Recept: 2750 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 1%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Om pitabröd > Äts ej
Om sötsura såser > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Beatrice, Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Förvärm ugnen på 200°C om detta anges på brödförpackningen. Gäller ej färdigbakat bröd.
- Tillaga bulgur enligt förpackning.
- Strimla kycklingen. Hetta upp en panna med matolja och lättstek kycklingen ett par minuter. Salta, peppra. Rör om.
- Strimla sallad. Skär gurkan i korta smala stavar.
- Stoppa in bulgur och kyckling i brödet. Fyll på med sötsur sås. Toppa med sallad och gurka.
Kockens kommentar
Vi använde "mexican pita" ett halvfabrikat som finns att köpa i handeln. Det är dock enkelt att baka pita själv, se dito recept (läs mer > Om pitabröd). I Grekland är grillat kött serverat i pitabröd klassisk maträtt, se recept > Souvlaki med pita.