Pitabröd med kyckling
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om pitabröd >

 

 

Om sötsura såser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pitabröd med kyckling

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 687

GBR (GI) / port: 19

Recept: 2750 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 1%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 489 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om pitabröd > Äts ej

Om sötsura såser > Äts ej

...

Skapat av
Beatrice, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Förvärm ugnen på 200°C om detta anges på brödförpackningen. Gäller ej färdigbakat bröd.
  2. Tillaga bulgur enligt förpackning.
  3. Strimla kycklingen. Hetta upp en panna med matolja och lättstek kycklingen ett par minuter. Salta, peppra. Rör om.
  4. Strimla sallad. Skär gurkan i korta smala stavar.
  5. Stoppa in bulgur och kyckling i brödet. Fyll på med sötsur sås. Toppa med sallad och gurka.

Kockens kommentar

Vi använde "mexican pita" ett halvfabrikat som finns att köpa i handeln. Det är dock enkelt att baka pita själv, se dito recept (läs mer > Om pitabröd). I Grekland är grillat kött serverat i pitabröd klassisk maträtt, se recept > Souvlaki med pita.

Alternativ

Hemlagat pitabröd

Souvlaki med pita

Grillade pitapckets med innerfilé

Kycklingfilé i pitabröd

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem