
Grillade pitapockets med innerfilé, avokado och tomatmarmelad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 718

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2872 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 2%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Ingefära färskriven 2.0 tsk 0%
Kajennpepparpulver 1.0 krm 0%
Chilifrukt röd hackad 1.0 tsk 0%
...
![]()
Skapat av
Kronfågel
Tillagning (1 tim )
- Tomatmarmelad: Skålla, lägg ner i kokande vatten och spola kallt, tomater. Skala och hacka tomaterna. Skala och hacka lök. Tärna äpple. Riv ingefära. Finhacka chili.
- Koka upp tomat, lök och äpple. Sänk värmen och sjud cirka 20 minuter. Tillsätt vinäger, socker, ingefära, kajenn och chili. Sjud ytterligare 30 minuter under omrörning.
- Skala och skär rödlök i ringar. Dela avokado och skär snitt i varje halva. Droppa över limesaft. Gröp ut så att du får fina skivor. Sätt på grillen.
- När du har en bra grillglöd. Grilla bröd och chili hastigt. Grilla innerfiléerna 6 minuter totalt. Vänd flera gånger.
- Fyll de varma bröden med sallat, lök och avokado. Lägg i kyckling och tomatmarmelad. Servera med chili. Smaklig måltid!